Stadsbieren 

De bieren van Stadsbrouwerij Tilburg zijn allemaal ongefilterd, ongepasteuriseerd en gebrouwen in Tilburg! 

Onze bieren

De bieren staan vermeld op volgorde van uitkomen. Deze lijst is altijd up-to-date.
Een bestelling plaatsen? Neem contact op via app, mail of stuur een DM via één van onze social kanalen. Proost!

Stadsbrouwerij Tilburg Broken Arm Cream Ale

Broken Arm Cream Ale (4,8%)

Een Cream Ale is een logische reactie op de (al te enthousiast) gehopte IPA's die ons bierland overspoelen. Het mag ietsje minder, daarom is deze Ale fluweelzacht en lust je ook een tweede glas. De naam 'Broken Arm' lijkt iets minder logisch, behalve als je weet dat
de vrouw van de brouwer haar arm vlak voor de brouwdag brak.

33 cl - € 2,75
Literfles - € 10

Stadsbrouwerij Tilburg Märzen

Märzen  (6,5%)

Een lichtblond bier van biologische ingrediënten. Een frisse dorstlesser met fruitige en citrusachtige smaken. Ongefilterd en hergist op de fles. Dit ambachtelijk gebrouwen bier schenk
je het best langzaam uit, de gist achterlatend in de fles.

UITVERKOCHT

Stadsbrouwerij Tilburg Tölsch

Tölsch (4,7%)

Dit hybride gistende ongefilterde bier kan alleen gebrouwen worden in een Tilburgse brouwerij met uitzicht op de Heikese Kerk. De unieke balans tussen mout en hop geeft een heerlijk, fris en doordrinkbaar Tilburgs bier.

33 CL - € 2,75
0,75 liter - € 7
Literfles - € 10

Stadsbrouwerij Tilburg Beeldhouwers IPA

Beeldhouwers' IPA (6,9%)

Een American Strong Pale Ale, of stevige maar frisse IPA, werd gebrouwen in hartje Tilburg. Dit bier benadrukt de twee soorten hop. Drinkt heerlijk in de zomer, met zicht op de natuur. Water, Mout (Ale en Vienna), Hop (Warrior, Columbus, Cascade) en Gist (Safale
US-05) vormen de basis. 

33 cl - € 3,50

Stadsbrouwerij Tilburg Neffe Scanner Blond

Neffe Scanner Blond (7%)

Een Blond Tilburgs bier, dat ook zomaar uit de Ardennen had kunnen komen. Tilburgs water, Pilsmout, Saaz- en Hallertau hoppen, suiker en de Belgian Ardennes gist maken het onmogelijk om ‘neffen dit biertje te scannen’. Ongefilterd en hergist op de fles. Langzaam uitschenken als je niet van bezinksel houdt.

UITVERKOCHT

Stadsbrouwerij Tilburg Champenoise

Champenoise (7%)

Dit unieke bier, samengesteld met Rob Kemna (virtuoos in het bierrecept) verfrist de smaakpapillen door de mooie balans tussen mout en hop. Na de hoofdgisting zorgt de champagnegist voor een rustige tweede vergisting en vormt het, na het bottelen, in alle rust
een heerlijke sprankeling.

0,75 l - € 12,50

Stadsbrouwerij Tilburg Helles

Helles (4%)

De voornaamste eigenschap van een Helles-bier is de doordrinkbaarheid. En de zelfbeheersing van de brouwer om niet uit te schieten in welke richting dan ook. Alle ingrediënten moeten in balans zijn: vier moutsoorten, een vriendelijke hop èn een gist dat je nooit in de steek laat; na de geforceerde carbonisatie verwent de Helles met een sprankeling die je het liefste per liter wil drinken.

UITVERKOCHT

Stadsbrouwerij Tilburg Charactere

Charactère (6,6%)

Opnieuw leverde Rob Kemna een prachtige receptuur: een blond bier,
gebrouwen met pils en Münchner mouten, edele hopsoorten en een paar extra ingrediënten. Gegist met Safbrew Abbaye. De uiteindelijke smaak, prachtige schuimkraag en dito sprankeling zijn veroorzaakt door een tweede gisting met Wyeast 1388. En zo tref je hier een verduveld lekker bier aan!

UITVERKOCHT

Stadsbrouwerij Tilburg Lichte Bok

Lichte Bok (4,2%)

Vanwege de globale opwarming en het uitblijven van kou in september en oktober, krijgt 'Bockbier' een iets andere betekenis. Niks opwarmen, maar wel lekker genieten van een keur aan speciale mouten en een hopje op de achtergrond. Het alcoholpercentage mag hierbij iets minder; warm hebben we 't toch al. De Safale S-04 zorgt
voor een mooie vergisting. 

UITVERKOCHT

Stadsbrouwerij Tilburg Bock

Bock (6%)

De nieuwe Nederlandse herfst wordt ingekleurd door dit zachte, romige bier. Maar liefst 6 moutsoorten en 1 hopsoort houden elkaar mooi in balans. De Engelse melasse heeft het bier evenwichtig gezoet. Verder geen rare sprongen: een goeie Bock is geen gekkegeit.

UITVERKOCHT

Stadsbrouwerij Tilburg Christmas ale 2018

Christmas Ale 2018 (5%)

Als eerste kerstbier in hopelijk een lange reeks, koos de brouwer dit jaar voor een Amerikaanse Ale. De reuk belooft een prachtige december, met accenten van rood fruit. Het lage alcoholgehalte zorgt ervoor dat je het dit jaar langer volhoudt tijdens de feestdagen.

37,5 cl - € 3,50

Dwaalbier 2018 (6%)

Deze soepele allemansvriend zorgt er met z'n Ale, Vienna en zuurmout voor dat je nooit alleen (ver)dwaalt. De Saazhop geeft een prettig aroma met een zacht bittertje, de Schelde-gist voegt een Konincklijk tintje toe.

UITVERKOCHT

Fran Solleke 2018 (5.7%)

Alleen tijdens Carnaval kun je een Keuls (bier)recept en een zomers gevoel samenvoegen! En dan scoor je er ook nog eens mee. De kruising tussen Kruikenzeik en een mooie Spaanse actie geeft een
Fransolleke. Een natuurlijk en ongefilterd bier (dus er blijft wat troebels liggen), ook lekker met een schijfje citroen.

UITVERKOCHT

35 jaar Roerstok (6.7%)

Deze American Ale is met veel liefde en
de grootste aandacht gebrouwen voor (en door) Amateur Bierbrouwersvereniging De Roerstok. Een mooi jubileum moet gevierd worden met een bijzonder bier!

Winkeltaler Dunkles Weizen (4.2%)

'Waarom makkelijk doen als het leuker kan?' Dat dacht onze brouwer toen hij biologische gerst kon verbouwen op een berg in Oost-Tirol, Oostenrijk. En dan ook maar zelf mouten en dit verwerken in een origineel recept, volgens het 'Rheinheitsgebot'. Het Winkeltaler pilsmout, de tarwe en caramout zorgen voor een prima basis om met 1 hopsoort (Hallertau Mittelfrüh) en de SafAle WB-06 een Donkere Weizen te maken. Op de skipiste of op een Tilburgs terras: je geniet altijd en overal van deze verfrissende smaak.

UITVERKOCHT

Weizen 2019 (4.6%)

Wat een groot geluk dat we in Tilburg kunnen genieten van het beste Nederlandse water. Behalve dat je er je haar of de auto mee kunt wassen, is het ook uitermate geschikt voor het brouwen van een heerlijk fris bier. Wat dacht je van deze Weizen, gebrouwen volgens Beierse traditie met biologische tarwe- en gerstemout, de Hallertau
Mittelfrüh hop en Weihenstephan gist. Maar gooi er alsjeblieft geen citroen in. Doe dat maar in je shampoo.

33 cl - € 3,75
Literfles - € 11

Stout 2019 (6.6%)

Omdat de directe omgeving van de brouwer nu niet bepaald gevoelig is voor de biersoort 'stout', duurde het maar liefst 2 jaar voordat hij, in een onbewaakt ogenblik, eindelijk zijn favoriete drank kon brouwen. Misschien zijn 5 moutsoorten overdreven (Pils, Special B, Carafa, Chocolate en Caramunich) en de Styrian Golding Celeia met de
Hallertau Mittelfrüh-hopsoorten aan de stevige kant; je brouwt er wel een heerlijke, volle Tilburgse Stout van. De omgeving is verrast, de brouwer tevreden.

33 cl - € 3,75

Havenbier 2019 (6.6%)

Tilburgers houden wel van zoet: grenadine in de Trappist, suiker in de jenever, suikerpinda's op de kermis en zoete liedjes in de kroeg. Dit Havenbier kan in die traditie niet achter blijven: het werd een bier met twee gezichten. Zoetzuur met een hint van basterdsuiker, toch droog en genoeg alcohol. En net zo helder als het water in de Piushaven. Ideaal voor de havenarbeider, om de werkdag aangenaam te beëindigen. 

UITVERKOCHT

Tilburg Irish Red (4.9%)

Tilburg has never been this red before! Not only do we welcome 40.000 beautiful redheads (Redhead Days 2019) but we also celebrate a new beer from the one and only City Brewery Tilburg: the 'Tilburg Irish Red'. There’s not enough for all visitors (sorry, we’re a craft brewery) so hurry and make sure to get a bottle of this limited edition, fresh, uncomplicated and enjoyable beer. A unique and rare blend: just like all redheads! 

(UITVERKOCHT)

Schèèl eraf (5.0%)

Na de geboorte van een beebieke, wordt in Brabant de vader (en het is 2019, dus moeders mag ook) door vrienden meegenomen om het 'scheel kijken' (schèèl) eraf te drinken. 
Dat kan erg goed met dit ondergistend biertje: licht gehopt, een beetje beneveld en zacht als een babywangetje, omdat er werd nagegist in een open vat. Natuurlijk met een rustig alcoholpercentage, want er moet wel doorgedronken worden: ge wilt toch nie dat ’t kèènd schèèl gaot kèke? 

UITVERKOCHT

Brut IPA (5.3%)

Dat een brouwer weleens buiten de lijntjes wil kleuren, is natuurlijk aan te moedigen. Maar onze brouwmeester heeft in dit geval de blokkwast gepakt. Ten eerste gebruikte hij het enzym glucoamylase, wat alle suikers laat vergisten. Zo krijg je een bruisend, kurkdroog bier waar de hoppigheid vanaf spat. De tweede verrassing is het gebruik van KVEIK; een Noorse Farmhouse gist. In combinatie met ongemoute tarwe is het bier zo mistig als de lucht boven een Noors fjord. 

33 cl - € 3,75
Literfles - € 10

Superfly Winter Bock (6.9%)

Natuurlijk mag de Bock van 2018 een klein beetje worden aangepast, zolang de basis maar goed blijft: Münchener-, Pils- en een aantal Cara-mouten, melasse en gehopt met Hallertau Mittelfrüh. De verrassing zit 'm in de Noorse farmhouse gist; Kveik. Eigenlijk hebben we geen idee of er al zo'n Bock bestaat. Wat een gekkegeit.

UITVERKOCHT

Christmas Ale 2019 (7.0%)

Ons tweede kerstbier in hopelijk een lange reeks, brengt je ogenblikkelijk in hogere sferen. Zo zorgen de geur van rood fruit, de volle moutigheid en het aangename bittertje voor warmte en gemoedelijk- heid. Juist, zoals het hoort bij de feestdagen. Daarnaast draagt het íets hogere alcoholgehalte zeker bij aan de gezelligheid. Een heerlijk bier voor onder de (Tilburgse) kerstboom. 

Literfles - € 15

Baltic Porter 2019 (7.2%)

Hartje zomer keurt Roel Mulder, auteur van 'Verloren Bieren van Nederland', het resultaat van 'zijn' Maastrichtse Stout bij Stadsbrouwerij Tilburg. Tegelijkertijd valt bij de brouwer een Baltic Porter-recept op de digitale deurmat. De reactie "Oh, daar ben ik ook gek op", was natuurlijk niet aan dovemansoren gericht. Pale Ale, Vienna, Chocolade en Darkmout geven deze stevige Porter een mooie, volle smaak. De Saazhop maakt de Oostzee-sensatie compleet. Kom maar gauw weer proeven, Roel! 

33 cl - € 3,75

Malle Broeder 2019 (7.9%)

Vele handen maken licht werk. En vele vrienden maken een verdomd lekkere Triple. Deze goudgele godendrank staat voor verbroedering, genieten en drinken met maten. Gegist uit vriendschap staat 1 ding voorop: een Malle Broeder drink je nooit alleen! 

33 cl - € 3,50

Dees Wilde Oak 2019 (8%)

Onze heerlijke Triple Malle Broeder is ook in een speciale editie verkrijgbaar: drie maanden lang gerijpt op eikenhouten Bourbon-vaten. Dat resulteerde in een prachtige, zachte smaak!

33 cl - € 5